Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

bruidsnagels acryl of gel

De mooiste bruidsnagels | kunstnagels van acryl of gel

De mooiste bruidsnagels | Kunstnagels van acryl of gel

We hebben de beste adviezen bekeken en er een mooi overzicht van gemaakt. Bruidsnagels van acryl of gel zijn net zo belangrijk als de trouwjurk of een schitterend bruidskapsel. Welke kies je en wanneer laat je deze zetten? Op basis van het type manicure dat jij voor de gelegenheid besluit te nemen. Of je nu acryl- of gelnagels rockt, wij hebben het voor je uitgezocht. Als je niet zeker weet wat voor soort manicure jij wilt kiezen, raadpleeg dan jouw nagelstyliste. Het zijn absolute pro’s, dus ze kunnen aanbevelen wat voor soort mani je moet proberen op basis van je trouwseizoen, tijdlijn en en stijl.

Voordelen van acryl en gel nagels

Acryl en gelnagels zijn dé oplossing als je eigen nagels snel scheuren en afbreken of als je nagels bijt. Ze staan garant voor Instagrammable foto’s van jouw nagels en die van je aanstaande op de belangrijkste momenten van de dag. Overleg met jouw styliste of een nagelverharder voor jouw puur-natuur-nagels een oplossing is. Hét alternatief voor natuurlijke nagels zijn kunstnagels van acryl of gel. Wil je graag langere bruidsnagels? Kies dan voor een verlengde acryl of gel nagel. Ben je niet zo’n liefhebber van tijdsbesteding aan je bruidsnagels en wil je iets makkelijks en snels? Ga dan voor plaknagels!

Ook de aanstaande bruidegom wil schone nagels en handen. Wij hebben een blog
(met link naar de mannenblog)

Het perfecte moment voor kunstnagels

Als je geen kunstnagels gewend bent, er is voor alles een eerste keer, kies dan het perfecte moment om ze te laten zetten. Bruidsnagels van acryl of gel laat je niet aanbrengen om ze binnen een paar dagen weer te verwijderen.  Omdat het aanbrengen en het onmiddellijk verwijderen de natuurlijke nagel onnodig belast is dat een absolute afrader. Breng de nagels van gel of acryl  een paar dagen tot een week voor de trouwdag aan en laat ze zitten tot en met de huwelijksreis. Maak dan een nieuwe afspraak om ze bij te werken of te verwijderen.

Meer beautytips voor de bruid

Bruidsnagels van Acryl of Gel

Als je op trouwdag lange bruidsnagels wilt kun je bij de nagelsalon vragen naar verlengde nagels. Je natuurlijke nagels worden verlengd met ‘’extensions’’ ook wel genoemd tips of een sjabloon.

Tips

Tips zijn voorgesneden stukjes plastic die nagelstylisten gebruiken om langere kunstnagels te maken. Ze zijn normaal gesproken helder of wit van kleur.

Sjablonen

Sjablonen worden gebruikt voor de modelleringsmethode van nagelverlengingen en kunnen worden gebruikt met gel of acryl. Ze zitten onder de nagel als tijdelijke basis voor het aanbrengen van gel of acryl, zodat je de nagel tot de gewenste lengte en vorm kunt opbouwen. Ze worden verwijderd zodra de nagel is gebouwd.

Acrylnagels

Acrylnagels is gemaakt van een combinatie van vloeistof en poeder. Je kan het aanbrengen op je natuurlijke nagels of ze worden verlengd met een tip of sjabloon en dit mengsel wordt bovenop met een borstel aangebracht.

Gelnagels

Gelnagels is een proces waarbij dikke vloeibare gel wordt aangebracht op een natuurlijke nagel van de punt tot de nagelriem met tip of sjabloon en wordt uitgehard onder een Uv-licht. Dit kan uiteraard ook zonder tip of sjabloon als jij je natuurlijke nagels een extra ondersteuning wilt geven.

Het verschil tussen bruidsnagels van acryl of gel

Acryl en gel nagels hebben simpel gezegd hetzelfde werk en doel. Beide hebben de voorbereiding van de basis stappen voor natuurlijke nagels als basis en kunnen met zowel tips als sjablonen worden verlengd.

Het grootste verschil zit hem in het uiterlijk en materiaal. Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan de acrylnagels.

Gel nagels moeten na 3 weken bijgewerkt worden en acrylnagels kunnen wel tot 5 weken blijven zitten.

Plak nagels

Ben je op zoek naar een boost voor je manicure, maar heb je geen zin om uren in de salon door te brengen om de look te krijgen? Sla de salon over en krijg deze look zelf met een at home nepnagelkit. Of je nu korte of lange bruidsnagels wilt beide zijn mogelijk! Hier zijn 5 stappen hoe je ze aanbrengt:

Stap 1

In een verpakking zitten altijd verschillende maten plak nagels. Kijk welke maat het beste op jouw nagels passen. Het mooiste is als ze je gehele nagel bedekken.

Stap 2

Om je nagels te voor te bereiden volg je de eerste 5 stappen van het kopje puur natuur.

Stap 3

Breng een stipje lijm aan op de nepnagel en één op de echte nagel – probeer te veel lijmen te voorkomen. Een kleine druppel is alles wat je nodig hebt, want het zal uitzetten zodra het een plat oppervlak raakt.

Stap 4

Plaats de kunstnagel net boven de nagelriem (houd deze recht, want je wilt geen scheve nagels) en druk vervolgens op het nagelbed. Houd gedurende 10 seconden druk om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen aanwezig zijn voordat je doorgaat naar de volgende. Deze stap is essentieel, want als de nepnagel niet aan het nagelbed is vastgemaakt, kan er vocht onder komen en kan er ophoping of schimmelnagels ontstaan.

Stap 5

Neem een ​​wattenstaafje en veeg rond de nagelriem om eventuele lijm op te nemen die onder de kunstnagel is uitgelekt. En voilà! Geniet van de mooiste plak bruidsnagels!

 

Nu je meer weet over de verschillen van natuurlijke, verlengde en plak bruidsnagels is het tijd voor een design! 

Vraag jij je meer af hoe je nou die verlengde bruidsnagels eraf haalt? Lees vooral door!

Het verwijderen van je verlengde bruidsnagels

Om je verlengde bruidsnagels te verwijderen, is het belangrijk om je te concentreren op het gezond en onbeschadigd houden van je nagels.

Hier 8 stappen om je verlengde bruidsnagels veilig te verwijderen:

  1. Snijd 10 stukken folie van ongeveer 8 cm breed en hoog.
  2. Week 10 wattenbolletjes in aceton en plaats er één op elke nagel.
  3. Wikkel aluminiumfolie om elke vinger om de aceton op zijn plaats te houden.
  4. Wacht 10-15 minuten om de aceton in het product te laten weken.
  5. Verwijder de folie en schraap voorzichtig loszittende product van je nagels.
  6. Week je nagels opnieuw gedurende 5-10 minuten in aceton om eventuele overgebleven gel te verwijderen.
  7. Verwijder resterende product met je vingers of een nagelriemstok.
  8. De laatste en belangrijkste stap is je handen goed reinigen en te hydrateren met een handcrème om uitdroging van de aceton te voorkomen.

Het is tijd voor jouw naildesign!

Je hebt de jurk, de sluier, de locatie – en de partner natuurlijk. Maar welk nagel ontwerp past het beste bij jou, je jurk, de stijl en het thema van de trouwdag? Voor sommige bruiden is florale nagel ontwerp de perfecte keuze, terwijl anderen de voorkeur geven aan glitter. Er zijn ook tal van andere ontwerpen voor bruidsnagels om uit te proberen die perfect werken voor je grote dag, of je nu een ombre-effect aan je nagels wilt toevoegen, een van de vele moderne variaties van een Franse manicure wilt proberen of abstracte lijnen en vormen wilt toevoegen.

Welk type bruid je ook bent, hier vind je zeker een passend nagel ontwerp. Er zijn ook tal van verschillende nagelvormen om u te helpen beslissen welke u op uw trouwdag wilt, van scherpere doodskistnagels tot delicate amandelpuntjes. Hieronder onze favoriete trouwnagels  voor elke bruid – en ook voor bruidsmeisjes!

Lees hier meer over het kiezen van de vorm van je bruidsnagels!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!