Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

basisnagels bruidsnagels

De basis stappen voor de mooiste bruidsnagels

De basis stappen voor de mooiste bruidsnagels

Niets kan je mooier laten voelen dan shinen met de mooiste bruidsnagels. Een perfecte verzorging en manicure van jouw nagels zijn de basis voor elke nagel. Of je nou gaat voor  puur  natuur of voor de bruiloft kiest voor nét een beetje extra lengte, de basis is altijd dezelfde. Ook een nagel van acryl, gel of de plakversie; allemaal hebben ze een goede basis nodig.  

Is jouw trouwdag mani in jouw gedachten? Het kiezen van je nagelkleur, ontwerp en type manicure (bijvoorbeeld lak, dip, gel of acryl) is slechts het halve werk als het gaat om het in topvorm krijgen van je trouwnagels. Er zullen genoeg mensen zijn die proberen een glimp op te vangen van die gloednieuwe trouwring (en je verlovingsring als je die hebt). Om nog maar te zwijgen van alle close-upfoto’s in hoge resolutie die door de fotograaf worden gemaakt. Om je te helpen een Instagrammable manicure te krijgen, hebben we experts geïnterviewd  om de beste tips op het gebied van de mooiste bruiloftsnagels te ontdekken. In deze blog gaan we je vertellen welke basics belangrijk zijn om je natuurlijke nagels op zijn mooist zijn op jouw grote dag!

Wat is een nagel eigenlijk? De anatomie en de onderdelen

Een vingernagel wordt geproduceerd door levende huidcellen in de vinger. Een vingernagel bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder de nagelplaat (het zichtbare deel van de nagel), het nagelbed (de huid onder de nagelplaat), de nagelriem (het weefsel dat de plaat overlapt en de basis van de nagel omrandt), de nagelplooien (de huidplooien die de nagel aan drie kanten omlijsten en ondersteunen), de lunula (de witachtige halve maan aan de basis van de nagel) en de matrix (het verborgen deel van de nageleenheid onder de nagelriem).

De nagelmatrix

Dit bevindt zich onder de huid van de nagel en bevat zenuwen en bloed- en lymfevaten die nagelcellen produceren. Vingernagels groeien uit de matrix. De nagels zijn grotendeels samengesteld uit keratine, een gehard eiwit (dat ook in huid en haar zit). Naarmate nieuwe cellen in de matrix groeien, worden de oudere cellen naar buiten geduwd, verdicht en nemen ze de bekende afgeplatte, verharde vorm van de vingernagel aan.

Proximale nagelwal

Het woord proximaal betekent gelegen nabij het punt van oorsprong of aanhechting, wat in de nagelanatomie de matrix is. Daar is de proximale nagelwal een huidwal die een beschermende barrière vormt om te voorkomen dat bacteriën en infecties de matrix bereiken.

Het eponychium, de nagelriem

De nagelriem, de zichtbare “lip” van de proximale nagelwal. Het vormt een afdichting met de nagelplaat en beschermt de matrix tegen schadelijke bacteriën. Het eponychium is een levende huid en mag nooit worden geknipt of doorgesneden. De nagelriem is de doorschijnende laag huid die van de onderkant van de proximale nagelwal mee gaat als de nagel groeit.

Het nagelbed

Het nagelbed is de huid onder de nagelplaat. Het bevat bloedvaten die voedingsstoffen aan de vingertop leveren. Soms verwarren mensen het nagelbed met de nagelplaat.

De nagelplaat

De nagelplaat is de harde laag op het nagelbed en vingertop. Voor nagelstylisten is dit waar de magie gebeurt, of het nu gaat om lak, gellak of een set kunstnagels.

De balba

Je balba is het witte randje van je nagel dat vrij uitsteekt buiten je vingertop of je teen.           De benaming “balba” komt van het Latijnse alba, dat “wit” betekent.

Puur natuur bruidsnagels zijn de basis

Van een natuurlijke manicure tot een set kunstnagels zijn dit de basis stappen om jouw bruidsnagels voor te bereiden.

Benodigdheden:

Nagelschaartje of nagelknipper

Nagelvijl

Kleine kom met warm water

Handdoek of keukenrolpapier

Nagelriemolie

Nagelriemstok

Buffer (polijstblok)

Handcrème

Nagelverharder of topcoat

1. Nagels knippen

Heb je net gedoucht of een bad genomen? Dan is nu het beste moment om aan je bruidsnagels te gaan!  Gebruik een nagelschaartje of nagelknipper als je nagels verschillende lengtes hebben, knip of ze (als je wilt) dan zodat ze allemaal ongeveer dezelfde lengte zijn.

2. Verzacht de nagelriemen

Begin je op een ander moment aan je bruidsnagels dan na het douchen?

Week de handen 2-3 minuten in een kleine kom met warm water. Het warme water verzacht de nagelriemen en vult de droge huid aan. Als je nagelriemen er bijzonder ruw uitzien, voeg dan kopje melk toe om de huid te verzachten en dode huidcellen te verwijderen. Je kunt ook een beetje nagelriemolie toevoegen of een paar druppels etherische olie die goed is voor de nagels, zoals mirre. Droog je handen en ga door naar de volgende stap!

Meer beautytips voor de bruid

3. Duw de nagelriemen terug

Gebruik een schuine nagelriemstok om de nagelriemen voorzichtig naar de basis van de nagel te duwen. Als je nagelriemen in behoorlijk goede vorm zijn, kun je deze stap overslaan. Wanneer je te veel met je nagelriemen bezig bent, kan dit vaak leiden tot problemen, dus vermijd ze terug te duwen, tenzij ze extreem overgroeid zijn. Als ze er niet verschrikkelijk uitziet, vergeet deze stap en ga verder met de volgende!

4. Nagels vijlen

Gebruik een nagelvijl om bruidsnagels de vorm te geven naar wens. Het beste is om je nagels in slechts één richting te vijlen en vermijd heen en weer zagen, hierdoor kunnen nagels barsten.

5. Buff je nagelplaat

Gebruik een polijstblok (geen nagelvijl) om de bovenkant van je nagelplaat voorzichtig heen en weer te polijsten. Dit helpt bij het verwijderen van ribbels op de nagelplaat. Als je dunne nagels hebt, doe dan rustig aan met het polijstblok of je loopt het risico de nagelplaat nog verder verzwakt.

6. Hydraterende handcrème en nagelriemolie

De belangrijkste stap van elke natuurlijke manicure: een goede handcrème.

Breng handcrème aan om vocht vast te houden. Als je nagelriemen gemakkelijk schilferen en barsten, geef ze dan extra aandacht door eenmaal per dag vitamine E-olie of een verzorgende nagelriemolie in de nagels en nagelriemen te masseren. Dit voorkomt nagelbreuk, verstevigt de nagelplaat en voorkomt ribbels en groeven in de nagels.

7. Finishing touch

Heb je wat slappere nagels dan het gemiddelde? Of heb je daar geen last van? Voor de wat slappere nagels is een nagelverharder ideaal om daar je manicure mee af te sluiten. Wil je gewoon een glanzend laagje? Dan is een normale topcoat perfect voor jou! Beide sluit je manicure af met een mooie glans! Heb je meer nodig dan een nagelverharder? Kies dan voor acryl of gelnagels

We hebben de beste adviezen bekeken en er een mooi overzicht van gemaakt. Op basis van het type manicure dat jij voor de gelegenheid besluit te nemen. Of je nu blote-puur-natuur nagels, acrylnagels of dippoeder rockt, wij hebben het voor je. Als je niet zeker weet wat voor soort manicure jij wilt kiezen, raadpleeg dan jouw nagelstyliste. Het zijn absolute pro’s, dus ze kunnen aanbevelen wat voor soort mani je moet proberen op basis van je trouwseizoen, schema en stijl. Als je bijvoorbeeld de vorm en lengte van je eigen nagels wilt versterken, kun je een acryl- of dipmanicure overwegen.

Lees verder voor alles wat je moet weten over natuurlijke-, acryl-, gel- en plaknagels.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!