Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

bruidsnagels tips

10 tips om je bruidsnagels mooi te houden

10 tips voor langdurige bruidsnagels!

Het valt niet te ontkennen dat het verzorgen van je nagels een ontspannende, spa-achtige ervaring is waardoor je je verwend voelt. Maar als je merkt dat je nagellak of nagelsteentjes binnen enkele dagen al begint af te brokkelen, is dat op zijn zachtst gezegd frustrerend. Als je deze ervaring ooit hebt gehad (en, eerlijk gezegd, wie niet?) lees vooral door!

Hoe lang jouw manicure meegaat, hangt af van wat je doet in het dagelijks leven. Nagels hebben meer kans om beschadigd te raken tijdens een weekendje klussen dan wanneer ze aan een bureau op kantoor zitten. Vraag jij je af hoe je je manicure langer kunt laten zitten? Dan hebben we goed nieuws!

Hier zijn 10 tips die je helpen om je bruidsnagels langdurende mooi te houden!

1. Kies de juiste nagelvorm

Als je nagels snel afbreken, kun je ze het beste kort en rond houden. Maar je hebt nog steeds opties! Denk aan rond, ovaal, squoval of zelfs amandel. Ronde en squovale nagels zijn het meest bestand tegen breuk omdat er geen scherpe randen zijn die zwakke punten in de nagel kunnen veroorzaken!

2. Kies je kleur verstandig

Hoewel we dol zijn op levendige, diepe, donkere tinten voor een statement manicure, zijn ze helaas de eersten die nagelgroei, breuk en chippen laten zien. Dus, om je bruidsnagels langer te laten duren (of er in ieder geval wat langer goed uit te zien), kies je voor zachtere kleuren zoals pastelkleuren en neutrale tinten of zelfs een French manicure.

Lees hier meer over bruidsnagels ontwerpen

3. Breng jouw topcoat elke 2-3 dagen opnieuw aan

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een topcoat geen set-it-and-forget-it type applicatie. Zoals de meeste dingen die de moeite waard zijn in het leven, heeft het onderhoud nodig. Voor het beste resultaat en het behoud van je manicure, breng je de topcoat om de twee tot drie dagen opnieuw aan.

4. Laat ze goed drogen

Wachten tot je nagellak droog is, is ongeveer net zo opwindend als, nou ja, verf zien drogen. Maar het is noodzakelijk als je je bruidsnagels wilt behouden. Wist je dat de meeste lakjes pas bijna een uur na het aanbrengen helemaal droog zijn? Dus ook al voelen ze na een paar minuten droog aan, is het nog niet echt uitgehard. Houd hier rekening mee en beweeg heel voorzichtig terwijl je nagels nog ‘’nat’’ zijn.

5. Gellak en dip poeder

Gellak en dip poeder zorgen voor een extra laagje bescherming!

Gellak lijkt op een normale nagellak. Gellak zorgt voor een laagje extra bescherming voor je natuurlijke nagels om ze minder snel te laten schuren en breken. Het proces heeft drie stappen voor het aanbrengen van de gellak, eerst een gel basislaag, vervolgens een gellakkleur en als laatst een gel topcoat. Tussen elke laag wordt de lak gedurende maximaal 2 minuten uitgehard door een UV- of LED- lamp. Eenmaal uitgehard, zal deze niet uitvegen en zullen een extra glanzende afwerking hebben. Bekijk hier 22 soorten trendy kleurlakken voor bruiloftsnagels!

 

De dip poeder houdt in dat de nagel in gekleurd poeder wordt gedompeld (of het dippoeder op de nagel wordt geborsteld) en vervolgens een doorzichtige activator erop lakt. Het resultaat is een langduriger manicure die zorgt dat je nagels tot een maand chipvrij kunnen blijven.

Meer beautytips voor de bruid

6. Voorkom nagels bijten

Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Zelfs als je geen nagelbijter bent, kan het bijten van je nagelriemen of een huid rond de nagel leiden tot een manicure ramp, dus vermijdt bijten of je vingers in de buurt van je mond te houden. Voor velen is nagelbijten een onbewuste nerveuze gewoonte. Met andere woorden, als je de drang voelt om dit te doen, probeer je in plaats daarvan op je ademhaling te concentreren (drie keer langzaam inademen, drie keer uit). Er zijn ook smerig smakende topcoats die je ook kunt proberen om de lelijke gewoonte te voorkomen!

7. Zorg direct voor chips

Ooit naar een afgebroken nagel gekeken, met je ogen rollen, geïrriteerd raken en het dan helemaal vergeten? Ja, wij ook. Maar het aanpakken van chips wanneer ze zich voor het eerst voordoen, zal helpen om je manicure te behouden en hoe eerder je je nagels herstelt naar een samenhangend, foutloze look, hoe beter. Er is een kans als je chips niet direct aanpakt dat deze ze uit zichzelf verder scheuren en erger worden. Een chip meteen repareren zal je een heleboel stress besparen voor je grote dag!!

8. Sla het warme bad over

Weet je hoe je nagels slapjes kunnen aanvoelen nadat je te veel tijd in het zwembad of bad hebt doorgebracht? Als je een nagel gedurende langere tijd in het water dompelt, kan er vocht onder het oppervlak van de nagellak sijpelen, wat kan leiden tot voortijdige afschilfering. Hoewel nagels stevig aanvoelen, zijn ze eigenlijk gemaakt van verschillende lagen die het vermogen hebben om water te absorberen. Door je handen in water onder te dompelen of lange, hete baden te nemen, kunnen de nagels uitzetten terwijl ze het water absorberen.  Als ze gaan drogen trekken ze weer samen. Het uitzetten en samentrekken kan ervoor zorgen dat je bruidsnagels gaan afbrokkelen.

9. Gebruik handschoenen

Je handen beschermen tegen water, agressieve huishoudelijke schoonmaakmiddelen en ander zwaar werk is altijd een goed idee. Maar het is ook een bijzonder belangrijk onderdeel van het beschermen van je manicure! Voorkom dat schadelijke stoffen op je bruidsnagels komen en beschermen tegelijkertijd de nagelriemen. Blijf ook uit de buurt van ritsen. Je nagels kunnen verstrikt raken in de ritssluitingen en afbrokkelen

bruidsnagels tips
10. Bescherm nagels tegen zon, zout en zon

As simple as een SPF 30 zonnebrandcrème die je gebruikt om je huid te beschermen tegen de zon. Breng de crème ook aan op je bruidsnagels waardoor de toplaag flexibel blijft om je te beschermen tegen zand, zout en zon. Dit werkt ook goed in de droge lucht, bijvoorbeeld in een vliegtuig met airconditioning.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!