Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Herhaal de liefde

Herhaal de liefde

Het eerste jaar dat jullie samen leven is spannend en heel afwisselend. Samen onderneem je van alles en nog wat voor de eerste keer als getrouwd stel. Dingen die je altijd vanzelfsprekend vond om te doen worden aan de kaak gesteld. In dit jaar weet je al gauw of jullie relatie net zo perfect smaakt als een hazelnootpasta banane milkshake want dan is jullie match made in heaven. Als jullie regelmatig kibbelen kun je je gaan afvragen of je dat vol wilt houden. Maar sommige ‘problemen’ zijn eigenlijk de basis voor juist een hele goede en succesvolle relatie en duiden er juist op dat jullie relatie meant to be is.

A match made in heaven

Gekibbel, irritaties, bozigheid; geef het maar een naam. Het is natuurlijk en het hoort er bij. Je loopt tegen de grenzen op van je liefde en omgekeerd gebeurt dat ook. En het kan werkelijk over van alles gaan, vrienden, jaloezie, te weinig tijd samen, het belang van seks, te veel tijd samen, niet meer alleen op pad kunnen -of willen- gaan etcetera.

Een korte adempauze inlassen en dan samen keihard lachen, hoofdschuddend knuffelen en dan weer door. Het lucht op, de lucht is geklaard en het geeft jullie de nodige ruimte.

 Veel ergernissen gaan over dingen die niet meer zijn dan kleine irritaties. In het echte leven hebben ze nauwelijks betekenis.

Dit zijn de ‘problemen’ die je in het eerste jaar van je relatie tegenkomt, terwijl ze er júist op kunnen duiden dat jullie meant to be zijn. Dus denk vooral twee keer na voordat je de handdoek in de ring gooit.
lief·de is een werkwoord; je moet het doen.

Gun elkaar de ruimte in de relatie

Altijd samen kan too much zijn. Aan de liefde ligt het niet, want je bent gek op elkaar. Verstik elkaar niet en gun jezelf én de ander ruimte om op adem te komen. Als je ziet dat jouw geliefde versierd wordt kan dat steken. Een beetje jaloezie is dan normaal. Zorg ervoor dat het geen overkill wordt en maak geen ruzie. Wil je echt alles van je partner weten? Of kun jij en of je geliefde ook wel eens even wachten op een beetje informatie. Kies de momenten en zorg ervoor dat sharing ook caring blijft en geen uitputtingsslag wordt.

Sharing is caring

Ook zonder make-up of ongeschoren zonder gel ben je aantrekkelijk voor de ander. Jullie zijn vertrouwd met elkaar geworden. Er altijd maar prachtig uit zien kost veel energie en die besteed je soms liever anders. Al die opsmuk is eigenlijk helemaal niet altijd nodig. Samen heb je het er flink van genomen. Voor seks was altijd en overal tijd en een goede plek heb je altijd wel gevonden. En nu is de ontdekkingsreis in rustiger vaarwater terecht gekomen. Nu zijn er veel meer dingen die samen wilt doen en delen. Daar is jullie relatie van gegroeid. Je weet dat jij en je partner oké zijn, de frequentie van jullie seksleven heeft daar niks mee te maken.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!