Picture of Lotte

Lotte

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Tweede keer trouwen

Tweede kans voor de liefde

Renate

Op 28-05-2014 voor de tweede keer getrouwd.

Wij spraken drie bruiden die de liefde een tweede kans gaven door nog een keer te trouwen.

‘’ Ik vond het eerst eigenlijk heel raar dat ik voor een tweede keer zou gaan trouwen’’ vertelt Renate als wij haar spreken. Renate had aan zichzelf beloofd dat ze nooit meer zou trouwen, maar dat is niet helemaal gelukt. Toen zij haar huidige partner ontmoette sprak hij al snel over trouwen, het zou voor hem de eerste keer zijn. Op Valentijnsdag 2013 heeft hij samen met de twee dochters van Renate een aanzoek gedaan. ‘’ Ik zei eigenlijk meteen ja, ik wist het heel zeker’’. Haar man vond het eigenlijk juist prettig dat Renate al eens was getrouwd, ‘’ik had al ervaring en wist al van veel dingen hoe we dat aan konden pakken.’’

Renate’s dochters vonden het geweldig dat zij nog een keer ging trouwen. ‘’Ik genoot er dit keer enorm van dat mijn dochters alle voorbereidingen bewust meemaakten. Ik vond het ook zo leuk dat zij bij het aanzoek betrokken waren’’.

Tweede keer getrouwd Renate

Renate vertelt dat zij van de eerste keer dat wel heeft geleerd bepaalde keuzes te maken. ‘’ Nu ben ik naar een outlet voor trouwjurken gegaan, ik vond een jurk die eigenlijk nog mooier was dan tijdens mijn eerste trouwdag. Het hoefde van mij niet mega uitgebreid en het scheelde ook nog eens geld.’’ De eerste keer is alles nieuw en laat je alles maar gebeuren, bij de tweede keer weet je hoe alles werkt en neem je vaak sneller de touwtjes zelf in handen.

Zo heeft Renate ook van de eerste keer geleerd om de gastenlijst niet zo uitgebreid te maken. ‘’Voor mijn vorige bruiloft hadden wij heel veel mensen uitgenodigd die wij nooit zagen,  en uiteindelijk op de dag zelf ook niet hebben gesproken.’’ Deze keer hebben Renate en haar man het veel intiemer gehouden en dat vonden zij een stuk fijner. ‘’ Wij hebben deze dag beleefd met echt alleen de mensen die dicht bij ons stonden.’’

Tip van Renate

‘’Probeer er bewust van te genieten. Ik was de eerste keer nog erg jong, ik weet niet of het door mijn leeftijd kwam maar ik heb het deze keer een stuk bewuster beleefd. De eerste keer vloog de dag voorbij, deze keer heb ik van ‘s ochtends tot avonds genoten van ieder moment. Probeer elk moment bewust mee te maken, ‘’normaal gesproken doe je het maar een keer’’ houdt dat gevoel vast!’’

Patricia

Op 10-10-2020 voor de tweede keer getrouwd.

Patricia en haar man kennen elkaar in oktober 2020 25 jaar, een mooie reden om elkaar weer het ja-woord te geven. Nadat het stel 3 jaar uit elkaar is geweest en sinds 7 jaar geleden weer bij elkaar zijn gekomen. Nu besluiten zij om middels een nieuw huwelijk definitief voor elkaar te kiezen.

‘’ Deze keer hebben wij alles zo geregeld dat de bruiloft precies bij ons past. Vaak als je trouwt voel je wel een bepaalde verplichting, daar hielden wij ons deze keer niet aan’’. Patricia en haar man hebben ervoor gekozen om een kleine groep mensen uit te nodigen, alleen mensen die zij er echt bij wilde hebben.
Samen hebben ze vier kinderen, elk kind had zijn of haar eigen rol tijdens het trouwen. ‘’ we hebben alles als gezin intens beleefd, dat was erg bijzonder. Elke keuze die is gemaakt was een eigen keuze, het is precies gegaan zoals wij zelf wilden.’’

Het plan was om in Italië te trouwen. Na een prachtige vakantie aan het Gardameer wilde het stel daar graag ook trouwen. Helaas kwam covid-19 voorbij en toen is het besef gekomen dat deze droom niet ging lukken. Het had een andere periode gekund, maar Patricia en haar man wilden veel liever op 10-10-2020 trouwen, de maand van hun 25-jarig jubileum, ook al was dat dan in Nederland.

Tweede keer getrouwd Patricia

Patricia is deze keer voor een wat simpelere en goedkopere jurk gegaan en heeft deze helemaal laten vermaken naar haar eigen wensen en smaak. Het bruidspaar is getrouwd bij de Boompjes in Rotterdam. Gelukkig was dit net voor de verscherpte maatregelen dus kon de ceremonie en het diner gewoon doorgaan. 

‘’Ik vond de tweede bruiloft veel specialer, de kinderen zijn er bij betrokken geweest en wij hebben alles samen besloten. Wij hebben de ringen speciaal laten maken, waar de namen van de kinderen in staan gegraveerd en de as van ons verloren kindje in is verwerkt.’’ Nieuwe ringen, een nieuw begin.

Tip van Patricia

‘’Doe echt wat je wilt doen. Tuurlijk zullen er mensen zijn die goedbedoelde adviezen en tips hebben, maar zodra je het gevoel hebt van ‘’dat is niet mijn ding’’, gewoon niet doen. Het is jullie dag, richt deze dan ook in zoals je dat helemaal zelf wil. Sta wat meer stil bij de mooie momenten van de dag.’’

Gladys

Op 30-07-2016 voor de tweede keer getrouwd

Na 13 jaar lang als alleenstaande moeder te hebben geleefd, had Gladys nooit meer gedacht dat zij Raoul zou ontmoeten.
“ Ik kreeg dankzij hem eindelijk weer een beetje vertrouwen in de liefde. Ik wist dat het er ergens nog wel was voor mij’’.

Nadat Gladys haar Raoul heeft ontmoet trouwen zij al vrij snel. ‘’ Ik had nooit gedacht dat ik nog een keer zou trouwen en ik zei altijd ‘’ dat doe ik nooit meer’’, maar op het moment dat hij mij vroeg, wist ik niet hoe snel ik ja moest zeggen’’.

‘’ Gladys heeft het deze keer groots aangepakt. Groter dan de eerste keer. Gladys vertelt dat zij tijdens haar eerste bruiloft niet alles heeft kunnen doen hoe zij het graag had gewild. ‘’Deze keer nam ik de regie zelf in handen.’’

Tweede keer getrouwd Gladys

Voor Raoul was het wel de eerste keer, alles was dus nieuw voor hem. ‘’Hij vond het een beetje eng’’ vertelt Gladys. Het bruidspaar heeft ervoor gekozen om het vrijgezellenfeest over te slaan ‘’Wij zijn al wat ouder en hadden daar geen behoefte aan’’. Wel sliepen Gladys en Raoul als een echte traditie allebei apart de nacht voor de bruiloft.

Gladys en Raoul zijn in Nederland getrouwd, maar wonen in België. Zij zijn daarheen verhuisd voor Gladys dochter, die daar graag wilde studeren. Het bruidspaar is voor de wet getrouwd in België en voor de ceremonie in Nederland. Bij een prachtig landhuis omringd door familie en vrienden.

Gladys vertelt dat zij haar tweede bruiloft specialer vond, ‘’het was een stuk persoonlijker dan de eerste keer.’’ Ze heeft dit keer alles zelf geregeld, ‘’het voelde echt als mijn perfecte bruiloft.’’

Tip van Gladys

’Het is geweldig, je bent nooit te oud om de echte liefde te vinden en opnieuw te beginnen. Je weet niet wat er voor je is weggelegd. Ik had na 13 jaar nooit meer verwacht dat ik iemand zou ontmoeten om mee te trouwen. Wees dus gelukkig met de tweede kans die je krijgt en maak er een prachtige dag van!’’

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!