[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Sieraden

Shine bright like a diamond!

Het uitzoeken van een verlovingsring is voor de meeste bruidegoms een enorme uitdaging. Je hebt het nooit eerder gedaan, je wilt geen fouten maken én het is een emotionele aanloop naar de grote vraag…. Gelukkig zijn er juweliers die meer dan blij zijn om jou te helpen bij het kiezen van een ring. Deze juweliers luisteren naar jouw wensen en adviseren jou waar het nodig is en komen met suggesties.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1516″ css_animation=”appear” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Winkelen:

De volgende tips kunnen jouw zoektocht naar de perfecte ring vergemakkelijken.

Verloven is enerverend en je wilt er toch een feestje van maken. Het meest relaxed ben je als alles goed is voorbereid; dus bruidegom: neem de tijd! Bekijk als eerst de winkels in jouw omgeving. Internet kan je beste vriend worden tijdens deze zoektocht. Het kan je  helpen bij het selecteren van een paar juwelierszaken.

Heb jij, je lijstje gemaakt ? ga dan op stap.

Koop niet de eerste ring die je ziet. Stel vragen over kwaliteit, duurzaamheid en de prijzen. Maak je keuze pas na dat jij je gekozen winkeltjes hebt bezocht. Hierdoor heb jij een idee van wat deze juweliers  jou te bieden hebben. Aan het einde van je zoektocht naar schoonheid én deskundige informatie  is je keuze voor een verlovingsring niet meer moeilijk.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”1517″ css_animation=”appear” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Stenen en slijpvormen:

Een verlovingsring hoeft niet perse een diamant te hebben. Tegenwoordig zijn er prachtig gekleurde (half)edelstenen en synthetische diamanten die even perfect zijn. Bekijk ringen met een diamant, kristal, zirkonia of een schitterende parel.

Houd jouw geliefde van kleur in haar ring? Overweeg je keuze uit deze edelstenen:

Smaragd, saffier, robijn, aquamarijn, topaas, granaat en toermalijn. Verschillende prachtige kleuren die haar persoonlijkheid doen spreken. Ook hebben deze edelstenen een betekenis en staan deze symbool voor iets. Geef een betekenis en symbool aan jullie liefde.

Nu rest nog de slijpvorm van de edelsteen. De slijpvorm vormt de ring als het ware, wil jij dat haar steen van haar vinger schijnt als een ster, vraag dan bij de juwelier wat de beste slijpvorm is. We hebben een lijstje van de meest voorkomende slijpvormen die de stenen aannemen op de ring.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”1518″ css_animation=”appear” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

De slijpvormen van een diamant

Om een diamant op z’n mooist te laten fonkelen is het belangrijk een slijpvorm te kiezen die het beste past bij de ruwe steen. Daarnaast is het voor de lichtbreking noodzakelijk om met uiterste precisie te slijpen.

Pas in 1919 werd door Marcel Tolkowsky een formule voor het slijpen van ronde diamanten met 58 facetten uitgevonden. Door de wiskundig berekende vorm en de hoek waaronder de facetten worden geslepen wordt het binnenvallende licht optimaal gereflecteerd en ontstaat een vurige schittering. Diamanten die in deze Tolkowsky cut en in latere variaties van dit briljantslijpsel zijn geslepen noemt men briljanten. (Bron: Wikipedia)

Inmiddels zijn meer dan 100 verschillende slijpvormen beschikbaar.

Briljant;

Deze slijpvorm heeft een ronde tafel (bovenaanzicht van de edelsteen) en is de meest voorkomende vorm. De diamant wordt in 58 facetten = vlakjes geslepen. Diamanten en zirkonia’s worden vaak briljant geslepen.  Inmideels zijn er ook briljanten beschikbaar in magna-cut met 102 facetten. De ronde vorm heeft “ronduit” de mooiste reflectie van alle slijpvormen.

Peervormig;

De peervormige slijpvorm is ook erg populair. Bij deze slijpvorm wordt de diamant druppelvormig geslepen, met één puntige uiteinde.

Marquise;

Marquise is het Franse woord voor bootje. Deze slijpvorm loopt spits toe naar de uiteinden en straalt vanuit het midden. Het slijpen van de 56 facetten is zeer precies en vraagt extreme vakkundigheid.

Baguette;

Deze rechthoekige slijpvorm wordt steeds populairder. De baguette geslepen steen heeft een langwerpige vorm, met een vierhoekig facetgeslepen oppervlak.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”1519″ css_animation=”appear” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Emerald;

Deze slijpvorm is een rechthoekige slijpvorm zoals de baguette en wordt ook wel achthoekige of octagonale vorm genoemd. De emerald is rechhoekig of vierkant met 48 tot 50 facetten

Ovaal;

Dit is een ovale vorm en schittert bijna even mooi als een briljant wanneer deze goed geslepen is. Deze slijpvorm is ook ideaal voor andere gekleurde edelstenen. Hierin worden de kleuren mooi weergegeven.

Prinses 144;

Naast de briljant is de princess-cut een populaire vorm.

Deze diamant heeft 144 facetten en heeft van de vierkante vormen de mooiste schittering.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”1520″ css_animation=”appear” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Radiant;

De radiant combineert de elegantie van de emerald met de schittering van de ronde briljant. Dezer vorm staat aan de basis van de later ontwikkelde prinsessenvorm. Hij is herkenbaar aan de vele facetjes aan de bovenzijde en kent geen lange lijnen.

Hartvormig;

Deze vorm symboliseert de liefde. Als deze goed wordt geslepen is de diamant onweerstaanbaar. De steen omvat dan belangrijke waarden als “echtheid liefde Ook deze vorm valt goed in de smaak, zowel bij klanten als bij juweliers.

Foto: Heeft Lindsay wel door dat ze wordt gevraagd?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”1521″ css_animation=”appear” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_button title=”Ga naar de trouwspecialisten” target=”_self” color=”btn-success” icon=”none” size=”wpb_regularsize” href=”https://weddingfair.nl/sieraden-specialisten/”][/vc_column][/vc_row]