Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Pak van kje hart

PAK VAN JE HART

Pak van je hart..

De trouwjurk is een van de belangrijkste onderdelen van de trouwdag, maar vergeet het pak van de bruidegom niet! De bruidegom mag net als de bruid de show stelen. Je kunt het best ongeveer 6 maanden van te voren op zoek gaan naar een pak. Zo heb je genoeg tijd om de juiste keuze te maken. Je zult niet vaak zo’n bijzonder pak uit gaan kiezen, neem er dus de tijd voor en maak de keuze met je hart.

Je toekomstige bruid krijgt bij de bruidszaak vaak een lapje stof van haar trouwjurk mee. Het is slim om dit lapje stof mee te nemen wanneer je pakken gaat passen. Natuurlijk moet jij als bruidegom ook de show stelen, maar het is wel handig als dat pak een beetje bij de trouwjurk past. Door het lapje stof mee te nemen weet je zeker dat jullie perfect bij elkaar passen op de grote dag.

'Door het lapje stof mee te nemen weet je zeker dat jullie perfect bij elkaar passen op de grote dag'

Voordat je op pad gaat voor een pak is het goed om alvast even na te denken wat je mooi vindt, en wat je absoluut niet zou willen. Denk hierbij aan de kleur, de print en de soort stof. Natuurlijk sta je er niet helemaal alleen voor, je kunt je eigen ‘’jury’’ meenemen! Je kunt je moeder of je schoonmoeder meenemen, of allebei natuurlijk

Moeders willen graag betrokken zijn bij de voorbereiding, dus op deze manier betrek je ze er al wat bij. Waarschijnlijk is de (schoon)moeder ook mee geweest om de trouwjurk uit te kiezen, dus zij kan ook goed advies geven of het wel of niet bij de jurk past. Je kunt er ook voor kiezen om er een echt ‘’mannen uitje’’ van te maken: no girls allowed! Neem bijvoorbeeld je vader en je getuigen mee. Je mag helemaal zelf beslissen wie jij erbij wilt hebben.

Het belangrijkste is dat het pak waarvoor je kiest, echt bij je past. Je moet je er jezelf in voelen. Het slimste is om alle accessoires die je nodig hebt bij dezelfde winkel te kopen, zo kun je gelijk zien of alles mooi bij elkaar staat. Zorg ervoor dat alles klopt, zelfs het overhemd, de trouwschoenen, riem, das en manchetknopen.

Wanneer je het pak aantrekt, je een glimlach op je gezicht ziet en je jezelf al bij het altaar ziet staan, dan weet je het zeker: dit is een pak van je hart!

TIME TO SUIT UP

Er zijn zo veel verschillende soorten trouwpakken, waar moet je beginnen? Wat voor kleur, stof en stijl wil je gaan dragen?  Time to suit up!

De meeste bruidegoms die er op en top netjes uit willen zien kiezen voor een driedelig pak. Het dragen van een driedelig pak heeft een bepaald niveau van netheid. Je kunt er best stijlvol en soepel uitzien in een driedelig pak, en omdat ze zowel de herenstijl van mannen als de catwalks over de hele wereld domineren, is dit een van de meest populaire pakken voor een bruiloft. Je kunt kiezen voor een klassieke look door het gilet dezelfde kleur te geven als de rest van je pak. Ga je liever voor een meer opvallende look? Kies dan voor een gilet met een andere keur of patroon dan de rest van het pak!

De meest voorkomende kleuren die vaak voor een trouwpak worden gekozen zijn zwart, marineblauw of grijs. Tegenwoordig wordt er steeds meer gespeeld met verschillende kleuren voor een trouwpak. Donkergroen en bordeaux rood zijn kleuren die helemaal hip zijn in dit trouwseizoen. Een trouwpak in één van deze warme tinten is perfect voor de bruidegom die gaat trouwen in de winter of graag eens iets anders wilt. Liever wat uitbundiger? Dan is een geruit trouwpak met een gedurfde print echt wat voor jou! Ze zijn er in subtiele kleuren waarbij de ruit niet al te veel aanwezig is, maar ze zijn er ook met een print waarbij je echt de show steelt!

Kortom heel veel verschillende trouwpakken waar je uit kunt kiezen!

lees hier meer over het vinden van het pak van je hart!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!