Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

trouwbeloften

Voorbeelden van echte trouwbeloften door bruidsparen

Wil je je eigen trouwbelofte schrijven? Laat je inspireren door deze voorbeelden – van grappig tot romantisch.

Je huwelijksgeloften zijn de kern van je trouwdag – de reden waarom je vrienden en familie hebt uitgenodigd om te komen vieren. Het op papier zetten van welke waarden je wilt beloven na te komen, kan echter aanvoelen als een ontmoedigende taak ondanks hoeveel je van je partner houdt.

Om je te helpen bij de taak van het schrijven van persoonlijke geloften, hebben we de beste voorbeelden van trouwgeloften van echte bruidsparen en echte bruiloften verzameld om je te inspireren. Of je nu  grappige huwelijksgeloften wilt, op films geïnspireerde geloften gevuld met opmerkelijke liefdescitaten, of je een ceremonie voorstelt vol  met traditionele religieuze huwelijksgeloften, kijken naar voorbeelden van huwelijksgeloften is een geweldig startpunt. Welke ingrediënten heb je nodig  om van je droomceremonie werkelijkheid te maken.  Deze geloften zullen zeker de creatieve sappen laten stromen, terwijl je begint met het maken van je eigen huwelijksgeloften.

Trouwbeloften voor hem

Voorbeeld van ondersteunende trouwbeloften

Voor hun huwelijk in Italië wisselden Gino en Ricardo een reeks beloften uit waarin ze uiteenzetten hoe ze van plan waren elkaar te ondersteunen in de verschillende situaties die ze in hun huwelijk kunnen tegenkomen. Door zich omstandigheden voor te stellen waarvan ze verwachten dat ze zich in hun huwelijk zullen voordoen, waren ze ook in staat om te verwoorden hoe ze zullen reageren en elkaar in die omstandigheden zullen ondersteunen.

Gino en Ricardo:

“Ik, Gino/Ricardo,  neem jou om mijn man te zijn. Als je een vriend nodig hebt, zal ik je beste vriend zijn. Als je hulp nodig hebt, ben ik er voor je. Wanneer je zorg nodig heeft, zal ik je ondersteunen. Als je iets nieuws wilt proberen, zal ik je aanmoedigen. En als je hetzelfde voor mij doet, zal ik je waarderen. Maar als je dat niet doet… Ik zal je vergeven. Elke dag. Voor de rest van mijn leven.”

Een stiefvader trouwbelofte

Als jij of je partner al kinderen hebben, overweeg dan om tekst op te nemen in je huwelijksgeloften die spreken over de toekomst van je eenheid-van-gezin, buiten jullie tweeën. In haar huwelijksgeloften aan Mark sprak Nellie over wat ze bewondert in Mark’s reis van totale vreemde naar stiefvaderschap voor haar dochter.

Nellie voor Mark :

Vóór jou heb ik nooit echt geloofd in een ‘ene ware liefde’. Ik weet nu dat wat we hebben transcendeert en een veel diepere zielsverbinding is. In jou vond ik een partner in het leven, een geliefde, een vriend, een veilige plek, iemand met wie ik mijn lelijkste en meest kwetsbare kan zijn. In jou heb ik iemand gevonden die me steunt, die me inspireert, die me respecteert en eert. Bedankt dat je me nooit het gevoel hebt gegeven dat ik te veel ben en dat je me met liefdevolle ogen aankijkt, zelfs als we allemaal weten dat ik op de dramatische toer ben.
Bedankt voor het omarmen van alle delen die mij, mij, maken. Het belangrijkste is dat ik je dankbaar ben dat je een toegewijde familieman bent, ik had geen betere man kunnen kiezen voor onze kinderen om naar op te kijken. Het was nooit alleen ik, het waren altijd de jongens en ik. Dank je dat je de uitdagingen van het vaderschap niet uit de weg gaat, dat je van onze zonen houdt en dat je mij helpt hen op te voeden. Bedankt dat je de man bent die de lat hoog legt voor de liefde die wij in ons leven toelaten. Je bent zo’n toegankelijke vader en ik kan niet dankbaarder zijn.

Een emotioneel, uniek voorbeeld van een trouwbelofte

Het plannen van een huwelijk brengt vaak uitdagingen en hindernissen met zich mee die koppels moeten overwinnen. Deze omstandigheden zijn de perfecte kans om te evalueren hoe je samen conflicten aanpakt en die ervaringen te benoemen in je trouwbelofte.  

Alexandra tegen Karel:

Je weet dat ik dit maanden geleden begon te schrijven, maar in de afgelopen 12 dagen heb ik ze volledig herschreven. Wat een week hebben we gehad. De eerste van vele moeilijke beslissingen die we samen zullen moeten nemen, de eerste van vele uitdagingen waar we voor zullen staan.

Met jou weet ik dat ik nooit iets alleen hoef te doen. De afgelopen week was een waar bewijs van de man die je bent en de echtgenoot die je zult zijn. Een alles laten vallen man omdat ik je nodig heb, tot midden in de nacht doorwerken om werk in te halen man. Een “het is nooit te laat om het juiste te doen” soort echtgenoot. Een “wat kan ik doen om je te helpen” soort echtgenoot.

Ik wist dat jij “degene” was toen ik me realiseerde dat je echt een beter persoon bent dan ik. Ik bewonder je en kijk naar je op voor al het goede dat je naar deze grote uitgestrekte wereld brengt. Je bent zo gezegend met het zeldzame warme hart dat graag geeft en je bedachtzaamheid om rekening te houden met ieders gevoelens raakt elk leven waar je deel van uitmaakt. Je kern is uniek in zijn soort en ik ben het gelukkigste meisje van de wereld dat met je mag trouwen, Karel Smit.

Trouwbeloften voor haar

Terwijl je je huwelijksgeloften opstelt, denk je na over wat je partner speciaal maakt en vestig je de aandacht daarop in je geloften. Je kunt het niet fout doen met het benadrukken waarom je van haar houdt en hoe je belooft haar de rest van je leven te ondersteunen.

Vrouw tot vrouw trouwbelofte

Voor haar geloften aan Saskia zette Christina een reeks “ik beloof” verklaringen uiteen waar ze zich gedurende hun hele huwelijk aan zou houden. Sommige van de geloften waren serieus en sommige waren luchtiger, maar samen schetsten ze een beeld van hoe Chistina van plan is een ondersteuning zijn voor Saskia in de toekomst.

Christina tegen Saskia:

Saskia, van alle mensen die je hebt ontmoet en plaatsen die je hebt bezocht, ben je hier geland – bij mij. Dat maakt me nederig en dankbaar.

Door de jaren heen zijn we obstakels tegengekomen, sommige moeilijker dan andere, die ons hebben geholpen de sterke basis van onze relatie op te bouwen. Het heeft me je onwrikbare liefde, constante steun en stille kracht getoond. Bedankt dat je net zoveel van mijn leuke, gekke, luidruchtige, Italiaanse familie houdt als ik.
Ik beloof je aan te moedigen om je dromen te volgen.
Ik beloof je te blijven uitdagen om de beste versie van jezelf te zijn.
Ik beloof je dat ik je aan het lachen zal maken, als je het leven te serieus neemt.
Ik beloof je onvoorwaardelijk lief te hebben.
Ik beloof je op de eerste plaats te zetten en nooit onze liefdesvonk te verliezen.
Ik beloof nooit te stoppen met het zingen van mijn eigen verzonnen liedjes, hoewel ik weet dat je zou willen dat ik dat zou doen.
Onze reis als gezin is nog maar net begonnen en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst voor ons in petto heeft. Saskia, jij bent de persoon met wie ik kies om voor altijd door te brengen, als mijn ware soulmate. Ik heb jou gekozen in 2021, ik kies jou vandaag, en ik zal voor altijd voor jou blijven kiezen. Ik hou van jou.

Religieuze trouwbelofte voor vrouw

Veel paren denken dat je religieuze huwelijksgeloften niet kunt personaliseren. Maar dat is gewoon niet het geval. Voor zijn geloften aan Annabella sprak Thomas over zijn geloof, maar vond manieren om zijn woorden te personaliseren, zodat ze de unieke nuances van zijn relatie met Annabella weerspiegelden.

Thomas tegen Annabella:

Ik beloof dat ik altijd je beschermer en vertrouwenspersoon zal zijn, verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat aan al je behoeften wordt voldaan, elke wens wordt ingevuld en elke droom wordt gerealiseerd. Er wordt gezegd dat wie een vrouw vindt, iets goeds vindt en gunst van God verkrijgt. Vanuit dit leven dat we samen hebben opgebouwd om naar dit moment te groeien, dit grote moment in ons leven, kijkend in je mooie ogen, beloof ik om altijd het goede te zijn, met liefde in mijn hart, altijd aan je zijde, tot mijn laatste ademtocht. Ik hou van jou.

Een eenvoudig, maar krachtige trouwbelofte

Ronnie’s huwelijksgeloften aan Marjan waren kort en krachtig, maar gevuld met levendige emotie en aangrijpende woorden. Soms is direct ter zake komen de beste manier om impact te maken met je huwelijksgeloften.

Ronnie tegen  Marjan:

Ik noem je ‘Mijn Marjan’ omdat je mijn alles bent. Je bent mijn licht en je hebt me meer liefde getoond dan ik ooit heb gekend.

Wil jij zelf je trouwbelofte schrijven maar kom je er niet uit? Lees dan dit blog over het schrijven van een onvergetelijke trouwbelofte.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!