Reportage

Waar denk jij aan als je aan jouw trouwjurk denkt?

Ons team op pad

Hoe kun je nou vertellen hoe het is om een trouwjurk te kopen als je er zelf helemaal geen ervaring mee hebt. Welke stijl past naadloos bij jouw figuur, hoe kies je een jurk, welke materialen vind je mooi en hoe voelt dat nou eigenlijk ín zo’n sprookjesjurk? Op een rustige maandag gingen we op pad naar Almere om dat uit te vinden.

Professionals van de dag

Hartenvrouw bruidsmode

Elma & Yvette

Ongeveer 75% van alle bruiden kiest uiteindelijk een andere jurk dan ze zelf in eerste instantie had gedacht. Dat komt meestal doordat de jurk van het plaatje er bij henzelf heel anders uitziet. Doe bruidsstyliste herkent aan het figuur van de bruid welke jurken perfect zouden passen in de stijl. Ook de kleur is belangrijk, elke nuance van off-white geeft weer een andere uitstraling.

Klik op de foto voor meer informatie

Brigitte de Mua

Make-up artist

“Huid blijft zichtbaar als huid”; dus die gaan we niet stuccen. Voor elke huidskleur en elk type huid is een gepaste basis beschikbaar. Alle producten zijn dierproefvrij en zijn het beste voor een natuurlijke uitstraling. Highlighting your natural beauty is het credo van Brigitte. “Make-up is een verrijker van je uitstraling, maar het mag geen masker worden. Het moet niet voelen als nepperige kitsch. Dan gaan we poetsen en opnieuw beginnen.”

Klik op de foto voor meer informatie

Pura Photography

Emily Scott-Wilson

“Herinneringen van de anderen raken mijn hart”; ook in de toekomst. Een fotoreportage stopt niet bij het album. De foto’s moeten je raken in het hart waardoor er een vorm van verliefdheid ontstaat. Het bruidspaar is voor Emily het centrum van de opdracht. Bij de First Look wil ik persé de eerste van emotie vervulde blikken vastleggen van zowel de bruid als de bruidegom. Beide families zijn de koning te rijk bij de mooiste foto’s van hun bruidspaar.

Klik op de foto voor meer informatie

#TEAMWEDDINGFAIR

De redactie van de Bride-to-be-weddingpanner bestaat uit Ifraah, Lotte, Luna en Marloes. Vier enthousiaste en ambitieuze HBO-studenten met volle agenda’s. Het zijn bezige bijtjes die naast hun studie allerlei activiteiten ontwikkelen. Samen werken ze aan dit Jaarboek en de uitgebreidere versie op de website. Ze schrijven teksten, verzorgen het beeldmateriaal, maken de indeling en bewerken de inhoud zodat deze toegankelijk en makkelijk vindbaar is op de website.

Klik op de foto van Ifraah, Lotte, Luna of Marloes om hun ervaring te lezen

Lees de overige reportages van de Bride to be weddingplanner!

Elma & Yvette

De dames van Hartenvrouw Bruidsmode  combineren een grote passie voor het vak met een berg ervaring. Hierdoor hoef je ze niet aan te sporen o iets meer te vertellen over de winkel, de collectie, de merken, de werkwijze, het prijsbeleid en de bewaking van de kwaliteit van het geleverde product.

Bij een kop koffie of thee en een zelfgebakken appelpunt  wordt intens naar het verhaal van de bruid geluisterd. De kleinste details trekken hun aandacht want zij weten dat daar de échte voorkeur van de bruid is te vinden. Soms wordt samen met de bruid een moodboard gemaakt waardoor zij beelden krijgt bij haar eigen wensen. Zo’n beeld geeft inspiratie en geeft richting aan de aanstaande passessie.

Brigitte de Mua

Brigitte de Mua is make-up artist en hairstylist. Ze werkte lang in de fashion industry en verbrede haar basis door een opleiding en trainingen te volgen bij het instituut van Kelly Baron. Brigitte start met een lichte heldere make-up en bouwt op naar intenser en ook de daglicht-versie van smokey eyes. Bruiden kijken graag dichtbij in de spiegel naar hun make-up maar vergeten dat de gasten en de fotograaf op afstand staan en er daardoor behoefte is aan iets meer kleur en details. Voor de puntjes op de i kan altijd een extra proef worden gedaan tijdens de laatste passessie. Zo komen stijl en uitstraling van de twee elementen dichter bij elkaar.

Emily Scott

Emily Scott is het liefst de afwezige fotograaf van de dag. Let maar niet op mij dan komt het allemaal wel goed. “Tijdens de dag ontstaan van nature meerdere  momenten die niet mogen missen in mijn foto-verhaal”. Dat kan een moeder zijn die parfum sprayt, een bruid die haar oorbellen aan doet of het moment dat de bruidegom wordt geholpen met het aandoen van de manchetknopen. Dat is echte emotie die ertoe doet. Dus een klein beetje poseren mag alleen als er een goede reden is.

Deze vorm van fotografie vraagt een onopvallende aanwezigheid van de fotograaf die opgaat of “inblend” met de groep en in hetzelfde ritme meebeweegt. Het geeft de ontspanning die ze graag terugziet in het gezicht en de houding van de schouders.

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!