Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Kinderen op jouw bruiloft weddingfair

Kinderen op jouw bruiloft

Een perfecte oplossing waar zowel ouders als kinderen op jouw bruiloft erg blij mee zijn. Ongestoord het Ja-woord aan elkaar geven, geen zorgen voor spullen om kinderen bezig te houden en rustig aan tafel kunnen dineren. Kan dat met veel kinderen? Want wat als de kinderen onrustig worden door verveling of tijdens de ceremonie even naar de wc moeten?

Als bruidspaar kun je zelf een aantal zaken goed regelen. Door kinderen op jouw bruiloft te betrekken in de planning en ze een taak te geven, zullen zij zich hiermee bezighouden. Je doet ze een groot plezier met een eigen menu.

Of je nu twee families samenvoegt of gewoon de knoop doorhakt nadat je een baby hebt gekregen, misschien wil je je kleintjes eren door ze op te nemen in je huwelijk. Hier zijn enkele ideeën om precies dat te doen.
6 manieren om je kinderen bij je bruiloft te betrekken:

1. Benoem de kinderen tot mini-weddingplanners

Door kinderen vanaf het begin erbij te betrekken, zullen ze zich speciaal en betrokken voelen. Als je kind dol is op winkelen, of affiniteit heeft met prinsessenjurken, zullen ze waarschijnlijk dol zijn op een middagje bruidsjurken shoppen. En vrijwel alle kinderen zijn gegarandeerd aan boord met taarttesten.

Oudere kinderen kunnen zelfs helpen met het ontwerpen van een trouwwebsite, bijvoorbeeld door favoriete familiefoto’s te selecteren om op te nemen of door hun eigen persoonlijke accenten toe te voegen, zoals een favoriet restaurantsuggestie (en zelfs gerecht!) op een plek in de buurt van de locatie of in de buurt van voorgestelde hotels.

kinderen op je bruiloft weddingfair

2. Benoem kinderen in je geloften

Het erkennen van de kleintjes in jullie geloften is een eenvoudige manier om een ​​verklaring af te leggen over jouw toewijding aan het gezin. Door de kinderen op jouw grote dag deze “bekendheid” te geven voelen zij zich zeker gezien.
Familiegeloften zijn vooral populair bij bruiloften met samengestelde gezinnen. “We zullen deze mooie beloften horen die de ouders aan de kinderen kunnen doen en het is echt hartverwarmend.” Google ‘familiehuwelijksgeloften’ of ‘huwelijksgeloften met kinderen’ voor ideeën.

Kinderen kunnen ook helpen met klusjes zoals het likken van postzegels en het sluiten van enveloppen. Alles om hen te helpen er deel van uit te maken.

3. Geef kinderen een rol in de ceremonie

Hoewel het gebruikelijk is dat de vader van de bruid haar door het gangpad loopt, kan iedereen je naar het altaar begeleiden. Kleuters en scholieren zullen trots zijn op deze speciale rol. Als jouw ceremonie traditioneler zal zijn, zijn de klassieke rollen van bloemenmeisje/kind en ringdrager een leuke en eenvoudige manier om kinderen bij de ceremonie te betrekken.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te erkennen dat kinderen onvoorspelbaar kunnen zijn tijdens een ceremonie, wat voor heel leuke momenten kan zorgen, maar ook het potentieel heeft om je grote dag te laten ontsporen. Denk aan een ringdrager met hoge nood die je laat stoppen aan het begin van het gangpad om in een bloempot te plassen….

En wat doe je met baby’s die huilen tijdens de hele ceremonie en de moeder is zo afgeleid dat het haar moment van haar steelt. Wij raden aan om een nanny, vriend of oppas paraat te hebben om kleine kinderen weg te begeleiden van de ceremonie zodra ze hun rol hebben voltooid (zoals door het gangpad lopen) of in het geval ze storend of overstuur raken.

kinderen op je bruiloft weddingfair

4. Geef ze ook een "trouwdag-cadeau"

Op dezelfde manier waarop koppels hun partner vaak een sieraad cadeau doen, kunnen ouders hun kleintjes ook een blijk van genegenheid schenken op de grote dag. Lieve cadeautjes als kettingen en ringen zijn veel voorkomende keuzes. Het is een aandenken dat kinderen voor altijd kunnen koesteren, en een manier om ze extra speciaal te laten voelen op je trouwdag.

5. Vraag ze om op te treden

Als je kind graag in de schijnwerpers staat, of muziek of dans studeert, vraag hem dan om een ​​liedje te spelen of een routine voor te bereiden als onderdeel van je trouwprogramma. Oudere kinderen konden ook een toast uitbrengen, een gedicht voorlezen of zelfs een toespraak houden bij de receptie.

Benader prestatieplannen echter met de nodige voorzichtigheid. Kinderen kunnen zich plotseling verlegen of overweldigd voelen zodra de grote dag aanbreekt, en kunnen besluiten zich terug te trekken. Kinderen hebben niet per se de emotionele intelligentie om de betekenis van de dag te begrijpen en kunnen verrast worden. Het is niet ongewoon dat kleine kinderen plotseling huilen of gewoon stoppen omdat ze zo overweldigd zijn. Houd de druk en verwachtingen laag en wees voorbereid met een plan B.

kinderen op je bruiloft weddingfair

6. Bied kindgerichte activiteiten aan

Er zijn tal van manieren om jouw bruiloft gezinsvriendelijk en inclusief de kids te maken. Een kinderdansvloer en/of afspeellijst die door kinderen is ontworpen, is meestal een kleine publiekstrekker die het feest op gang helpt. Je kunt een knutsel- of kleurstation toevoegen aan je receptie. En kinderen zijn er dol op: Inspiratie over Ballonnen op je bruiloft

Of vraag jouw kind om vooraf te helpen bij het ontwerpen van een kenmerkende mocktail en laat ze deze een naam geven voor de gasten. Iemand zin in een “Molly’s Minty Mojito”?

Voor meer informatie over bruidskinderen : Klik hier

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!