Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

huwelijkslijst

Huwelijkslijst: weer helemaal hip en praktisch

Huwelijkslijst: weer helemaal hip en praktisch!

Twee staafmixers en een kamerplant die veel te groot is voor in je huiskamer? Welnee, jij maakt een huwelijkslijst!

Als je bij ‘huwelijkslijst’ denkt aan borden, pannen en keukengerei loop je achter: tegenwoordig kun je bijna elk cadeau naar keuze op de veelbelovende lijst zetten. Deze lijst is terug van weggeweest! In de tijd dat je oma trouwde was de huwelijkslijst een veelvoorkomend begrip dat niet weg te denken was bij een bruiloft. Nu, met alle vooruitgang in de digitale wereld, kun je de huwelijkslijst steeds vaker online vinden. De huwelijkslijst helpt jouw en je gasten met het uitzoeken en kopen van de huwelijkscadeaus. Als je niet graag geld wilt ontvangen op je bruiloft, maar ook geen ongewenste cadeaus, is een huwelijkslijst de ideale optie. Zo voorkom je dat je blijft zitten met vier peper-en-zout stellen en drie steelpannetjes van hetzelfde formaat! Voor de gasten heeft het ook zijn voordelen: zij weten nu zeker dat ze jullie een cadeau geven waar jullie tevreden mee zullen zijn en bovendien hoeven ze ook niet meer op zoek..

Wishlist:

Servieswinkels en grote warenhuizen bieden al heel lang huwelijkslijsten aan, maar steeds vaker worden de huwelijkslijsten online gezet door de bruidsparen. Heel handig, want dan heb je de mogelijkheid om de cadeaus in verschillende winkels uit te kiezen! De link naar de huwelijkslijst zet je in de trouwkaart als vrijblijvende tip. Zo komt het niet te opdringerig over en hoeven de gasten zich niet verplicht te voelen. Zorg er ook voor dat je cadeaus uitkiest met verschil in prijs. Daardoor kan iedere gast een cadeau uitzoeken dat past bij zijn budget. Hele grote cadeaus kan je met ‘contributie’ op de lijst zetten: de cadeaugever kiest dan zelf welk bedrag hij wilt bijdragen aan het cadeau. Je kunt jouw huwelijkslijst online zetten op sites als www.zankyou.com .

huwelijkslijst

Weet je nog niet precies welk beddengoed je wilt hebben, maar wel dat je ze bij een bepaalde winkel wilt kopen? Zet dan een cadeaubon op je huwelijkslijst. Dan kan je later nog eens rustig kijken waar je de bon aan uitgeeft. Misschien wonen jullie al een tijdje samen en zijn de huishoudelijke artikelen al gekocht. Dan zou je bijvoorbeeld je huwelijksreis kunnen laten financieren! Deel de reis op in verschillende onderdelen zodat de bedragen realistisch blijven voor een cadeau. Denk aan de vliegreis, twee overnachtingen in het eerste hotel en de boot trip langs de buureilanden. Zo hebben de gevers een beeld van wat ze precies geven en kunnen jullie op reis! Maak een persoonlijke bruidspagina aan en eindig met de reis van je leven. En wat dacht je van andere ervaringen die je zeker nog een keer in je leven wilt doen? Die luchtballonvaart kan ook op de huwelijkslijst! Ook abonnementen op tijdschriften of kranten worden steeds vaker op de huwelijkslijst gezet.

huwelijkslijst

Als je alles al hebt wat je hartje begeert, of gewoon aan liefdadigheid wilt doen, kun je ook een goed doel op je huwelijkslijst zetten. Jij kiest het goede doel uit en in plaats van een cadeau te betalen, schenken de gasten een donatie aan dat doel. Het geeft jullie én de gasten een goed gevoel en het geld wordt goed besteed!

Maar welke afspraken maak je met het warenhuis of de winkel waar je je huwelijkslijst neerlegt? En gelden dezelfde afspraken bij een online webshop? En wat is het bedrag dat de gasten ongeveer uitgeven aan een bruiloft? Lees verder!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!