Bruidskapsel: De perfecte look

“Als je bruidskapsel maar goed zit”…..Het belang van een goed kapsel vind je terug in het vaak gebezigde spreekwoord “Als je haar maar goed zit” – dan is alles wel okay! Het ergste wat jou op je bruiloft dan ook kan gebeuren is een foute beautykeuze. Je moet er niet aan denken dat jouw haar na enkele uren een stressvolle ravage wordt. Het is jouw speciale dag, die voor eeuwig wordt vastgelegd op foto´s en camera´s. Dus?! Een goede voorbereiding is het halve werk; dat geldt ook voor je kapsel. Een mooie haardracht begint bij een gezonde en verzorgde haardos.

Heb jij kort haar of lang haar? Donker of licht? Ga je voor een klassiek opgestoken coiffure? Of voor sprookjesachtig gevlochten kapsel?  Vast of los, sluik of een massa krullen ? De keuzes in haarkapsels is uitgebreider dan jij denkt en zeker indrukwekkend. Jouw bruidskapsel moet het mooiste ever worden. Voordat we gaan curlen, stylen, knippen, modelleren of verven hebben we 10 tips op een rijtje gezet voor het mooiste haar op jouw bruiloft.

01. Laat zien en vertel over je bruidskapsel

Op de dag dat jij met jouw haarstyliste naar het soort kapsel gaat kijken en zoeken, maak dan jou haarstyliste duidelijk wat jou inspireert. Vertel erover en neem afbeeldingen mee om te laten zien wat je in verschillende coupes aanspreekt.

Gebruik foto’s van kapsels van bruiden en/of van beroemde mannen of vrouwen. Zorg ervoor dat jij duidelijk genoeg bent naar de styliste over jouw wensen.

Laat een vriendin een foto maken van jou in jouw bruidsjurk, neem deze mee naar jou afspraak met de kapster. Zij kan suggesties geven welk model past bij jouw jurk zodat jullie als één geheel zullen stralen. De make-up artist en de kapper geven jouw verschijning de finishing-touch.

02. Omarm jouw eigen schoonheid

Wanneer jij op zoek gaat naar foto’s om deze te laten zien aan de haarstyliste, probeer dan foto’s te vinden die niet ver van jouw stijl afwijken.

Als jij het type vrouw bent die ervan houdt om haar golvende haren te laten vallen en hangen, moet jij op je trouwdag niet voor een sluike haarstijl gaan of voor opgestoken haar. De gasten zullen jou niet herkennen en kunnen denken dat jij niet jezelf bent.

Ga voor de look die jij hebt wanneer jij naar een gelegenheid gaat. De styliste zal ervoor zorgen dat je herkenbaar blijft met een prachtig bruidskapsel wat echt bij jou past.

Bruidskapsel

03. Sta open voor suggesties

De testdag samen met jou haarstyliste is een mooie gelegenheid voor jou om jouw opties te bekijken. Staat het kapsel jou wel, is het comfortabel en voel je je zelfverzekerd. Kortom ondersteunt het jou om op deze dag te kunnen stralen en genieten?! Dus wees niet bang om kritiek te geven, want de grote dag draait om jou. Wanneer jouw haarstyliste jou mogelijke suggesties laat zien of adviseert, waarnaar jij nog niet naar gekeken hebt, wees dan niet bang en voel je niet onder druk gezet als jij haar/zijn advies niet in overweging wilt nemen. Maar sta open voor de adviezen en suggesties van anderen. Wie weet zit er een idee, stijl of aanvulling tussen die jou geweldig zal staan, en jouw dag compleet maakt. Op de testdag probeer je alles uit, you never know!

Bruidskapsel half opgestoken weddingfair

04. Maak gebruik van accessoires

Tegenwoordig is er een overweldigende keuze aan prachtige accessoires om nadruk te leggen op jouw prachtige haarkapsel op jouw trouwdag. Waar jij op moet letten is jouw look. Welke look straal jij op jouw trouwdag uit? Ga jij voor een klassieke look ? Misschien is een Swarovski broche een idee. Barrettes met steentjes bewerkt kunnen geweldig zijn.

Ga jij voor een speelse look, laat jij, jouw haren los, kies je voor vintage?;  dan kan een krans van bloemen of gipskruid jou een sprookjesachtige en speelse uitstraling bezorgen.

05. Verleng jezelf

Wees niet bang om hairextensions te gebruiken voor jouw trouwdag. Het is minder dramatisch dan er over gedaan wordt, en niemand kan er achter komen of jij hairextensions gebruikt. Het is jouw geheimpje..

Extensions zijn een geweldig middel bij het creëren van een vollere look of als jij  iets langer wilt hebben op de trouwdag. Ze kunnen ook een redder in nood zijn op jouw bruiloft.

Wat dacht je van een bepaald kapsel dat jou geweldig zou staan maar jouw eigen haar kan dit model niet de hele dag vasthouden en waarschijnlijk uit model zal vallen in de loop van de dag? Hairextensions kunnen hierbij een helpende hand zijn. Juist wanneer jouw eigen haar het model niet uithoudt, kunnen extensions de gewenste coupe mogelijk maken.

06. Ga regelmatig langs jou haarstyliste voor je bruidskapsel

Bezoek regelmatig degene die over jouw haar gaat op de grote dag. Samen kunnen jullie, in de aanloop naar de grote dag, werken aan een prachtige stralende verschijning. Begin met het verzorgen van jouw haar al een half jaar voor de grote dag.

Jouw kapper kan jou in deze periode adviseren hoe jij jouw haar kunt verzorgen tot aan de grote dag, en helemaal als jullie al een kapsel voor ogen hebben. Als jij nog geen coupe hebt uitgekozen, is het ook een mooi moment om jouw haren zo goed mogelijk te verzorgen, bij te knippen of dergelijke. Zo heb jij een goed overzicht van de haarstijlen op de dag dat jij jouw kapsel gaat uitzoeken.

Bruidskapsel

07. Geen knipbeurt vlak voor de grote dag!

Beter voorkomen dan genezen! Neem geen knipbeurt vlak voor de grote dag. Vermijd extreme lookverandering voor jouw dag.

08. Verzorg die lokken

Zorg extra goed voor jouw haren in de laatste weekjes naar jouw testdag en trouwdag, denk hierbij aan jouw voeding, vitamines en haarproducten. Die verzorging komt goed van pas, zo zorg jij ervoor dat jouw lokken een schitterende glans krijgen en er gezond uitzien op de grote dag.

Weet jij niet welke haarproducten jij het beste gebruikt voor die mooie lokken, overleg dan met jouw kapper-haarstyliste.

Korte bruidskapsel

09. Wees naturel

Zorg ervoor dat jij op de testdag en de Trouwdag gewassen en droog haar hebt zonder enkele haarproduct erin. Vermijd het gebruik van een conditioner de ochtend van deze twee dagen, met nadruk op de niet-uitspoel- crème/conditioner. Vermijd vooral sluik makende producten, dit zorgt ervoor dat jouw haren te sluik worden om mee te werken, en is het gigantisch moeilijk om het in model te houden.

Naturel, zo wil de kapper jou behandelen met de beste producten voor die dag.

10. Wees flexibel

Wees fexibel. Je moet er niet aan denken maar, het kan regenen op jouw dag of er is een harde wind op komst. Het weer is niet altijd de beste maatjes met een volledig geperfectioneerde coiffure.  Daarom zorg je er natuurlijk voor dat er altijd een paraplu in de buurt is.  Wat kun jij dan nog meer doen? Raak niet in paniek!

Last-minute veranderingen kunnen goed mogelijk zijn want daarop ben je voorbereid. Op de testdag bespreek je namelijk ook oplossingen in geval van tegenvallers. Wat ga je doen bij nat of verwaaid haar. Het telefoonnummer van de kapper is bekend bij de ceremoniemeester zodat die jou kan bijstaan.

Lees hier meer over bruidskapsel

Bekijk de trouwspecialisten die jou kunnen helpen

Dewi Hoyer Spraytan Artist

Haarverzorging Vief!

So You, Be You!

Rachel Kooyman Bridal stylist

Patricia ter Koolt| MUAH

Make-up Matters

Fleur je haar op | Zoë van Dijk-Aarsman

Bruidsstyliste Roelien

Naath Bruidsstyling

Angelique de Graaf Bruidsstyliste

By Ireen

De stralende bruid

Hairdo for you

Imagine Makeup & Hair

Puur Hair & Beauty

Brigitte Make-up Artist